3 oorlogsfilms die nu gewoon op Amazon Prime Video staan

3 oorlogsfilms die nu gewoon op Amazon Prime Video staan

Ook op Amazon Prime Video heel wat oorlog.

Op Amazon Prime Video staan toch opvallend veel prima oorlogsfilms. Onderstaande oorlogsfilms vind je al op de streamingdienst. Heb jij deze drie gezien?

Tigerland

Regie: Joel Schumacher | Hoofdrollen: Colin Farrell, Shea Whigham, Matthew Davis, Clifton Collins Jr., Matt Gerald, Nick Searcy, Tom Guiry, James MacDonald | Bekijk hier



Een groep rekruten krijgt een gevorderde infanterietraining in Fort Polk, Louisiana, op het beruchte Tigerland, de laatste halte voor ze naar Vietnam worden gestuurd. Een prime oudere Vietnam-film om gewoon te hebben gezien.

Zwartboek

Regie: Paul Verhoeven | Hoofdrollen: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman | Bekijk hier



Wanneer het onderduikadres van de joodse Rachel Steinn wordt gebombardeerd besluit ze met een groep joden te vluchten. Ze stuiten echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet aan te pappen met een hoge Duitse SD-officier. Ze raakt verwikkelt in een web van dubbelspel en verraad.

Der Hauptmann

Regie: Robert Schwentke | Hoofdrollen: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus, Alexander Fehling | Bekijk hier



Op overtuigende wijze brengt Der Hauptmann het morele bankroet in Duitsland tot leven in de weken voorafgaand aan de totale nederlaag in WO II. Aangrijpend, keihard en een must-see, maar zeker niet voor de tere ziel.

NieuwsFilm

meest populair