Wat 'The Lord of the Rings'-acteur tegenhield om Wolverine te spelen in eerste 'X-Men'-film

Wat 'The Lord of the Rings'-acteur tegenhield om Wolverine te spelen in eerste 'X-Men'-film

Viggo Mortensen zag een franchise niet zitten.

Acteur Viggo Mortensen is een grote naam in Hollywood en dat was hij ook al rond 2000. Hij speelde toen namelijk onder meer Aragorn in de Lord of the Rings-filmreeks. Destijds kreeg hij ook de rol als Wolverine aangeboden in de film X-Men.

Acteur Hugh Jackman, die de rol uiteindelijk heel succesvol heeft vervuld, was niet de eerste keuze van regisseur Bryan Singer. Nadat Russell Crowe de rol weigerde werd onder meer Mortensen overwogen.

Viggo Mortensen zei Wolverine-rol af
Maar ook Mortensen had geen interesse. "Wat me op dat moment stoorde, was dat ik dan datzelfde personage eindeloos moest gaan spelen in eindeloos veel films, keer op keer," aldus Mortensen.

En wat vond hij van de rol van Jackman? "Ik denk dat hij het geweldig deed," zei Mortensen tijdens de Happy Sad Confused podcast. "Ik weet zeker dat niemand zich kan voorstellen dat iemand het beter zou doen dan dat hij het heeft gedaan."

Er zijn op dit moment geruchten dat Jackman toch weer terugkeert als Logan / Wolverine, nu Marvel Studios het personage kan gebruiken in het Marvel Cinematic Universe. Hij wordt in verband gebracht met Hulk vs. Wolverine en Deadpool 3.

NieuwsFilm

meest populair