Is Marvel-held The Falcon dan toch niet de nieuwe Captain America?

Is Marvel-held The Falcon dan toch niet de nieuwe Captain America?

Volgens acteur Anthony Mackie gaat de aankomende serie 'The Falcon and the Winter Soldier' die vraag beantwoorden.

Is Marvel-held Sam Wilson / The Falcon dan toch niet de nieuwe Captain America? Volgens acteur Anthony Mackie moeten fans er niet zomaar van uitgaan dat zijn personage het schild van Chris Evans' Steve Rogers daadwerkelijk overneemt. Dat zegt hij in een vers gepubliceerd interview met Inverse.

Bekijk de afbeelding
Aan het einde van Avengers: Endgame (2019) was te zien hoe de 112 jaar oude Steve Rogers zijn schild doorgaf aan zijn maat Sam Wilson. Veel fans interpreteerden deze scène als het moment waarop hij officieel de nieuwe Captain America wordt, maar niets blijkt minder waar.

"Sam heeft het schild nooit geaccepteerd. Hij heeft nooit gezegd dat hij de rol van Captain America op zich zou nemen. We weten ook niet of hij dat überhaupt wil", vertelt Mackie voorzichtig over de toekomst van zijn personage, die fans vanaf maart kunnen zien in de zesdelige Disney Plus-serie The Falcon and the Winter Soldier.

Serie geeft antwoorden
De acteur, die ook te zien is in de onlangs verschenen Netflix-film Outside the Wire, waarin hij een cyborgsoldaat speelt, kan natuurlijk niet al te veel verklappen over het verhaal. Toch zegt hij nog wel: "In de serie zal duidelijk worden wie de nieuwe Captain America wordt, wie het schild krijgt en hoe de personages vanaf dat moment verder gaan".

Toch wordt door de meeste Marvel-fans aangenomen dat Sam Wilson aan het einde van The Falcon and the Winter Soldier officieel de nieuwe Captain America is en dat hij in conflict raakt met Wyatt Russells U.S. Agent, een copycat van Captain America die vermoedelijk door de overheid naar voren wordt geschoven.

Opsteker na #BlackLivesMatter
Het zou ook erg raar en ongepast zijn als Marvel bijvoorbeeld zou besluiten om die titel nu nog aan een wit personage te geven, zeker gezien wat er het afgelopen jaar allemaal in de wereld is gebeurd en de duidelijke hint aan het einde van Avengers: Endgame.


De eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier is vanaf 19 maart op Disney Plus te zien.

NieuwsFilm

meest populair