Geniaal Reddit-schandaal rond GameStop-aandelen wordt nu al verfilmd

Geniaal Reddit-schandaal rond GameStop-aandelen wordt nu al verfilmd

Wat gebeurde er met GameStop?

De afgelopen paar weken gebeurde er op de beurs op Wall Street iets opmerkelijks. Dankzij een Reddit-draadje explodeerden de aandelen van het bedrijf GameStop. En daar wordt een film rond gemaakt.

Op dit moment werkt Ben Mezrich nog aan een boek over de gebeurtenissen, The Antisocial Network genaamd. Dat boek werd vorige week op de filmmarkt gebracht en vrijwel direct opgepikt door MGM. Het is het tweede boek van Mezrich dat verfilmd wordt, na The Social Network (op basis van zijn boek The Accidental Billionaires over de oprichters van Facebook).

Het GameStop-verhaal
GameStop is een Amerikaanse winkelketen die er niet heel goed voor staat. Reden voor Amerikaanse hedge funds om er short op te gaan.

Heel erg versimpeld, betekent dit dat zo'n hedge fund een aandeel leent, dat verkoopt voor een bepaalde prijs en wacht tot de prijs van het aandeel gedaald is. Vervolgens kopen ze het aandeel weer terug, waarmee ze winst hebben gemaakt.

Een groep Redditers besloot daar een stokje voor te steken, waardoor er miljarden verloren gingen voor een aantal hedge funds. En de Redditers willen niet stoppen bij GameStop. Ze zetten nu ook in op AMC, BlackBerry en Nokia, om te voorkomen dat bedrijven daar 'short' op kunnen gaan.

De film moet dus dit opmerkelijke verhaal vertellen.

NieuwsFilm

meest populair