Gerucht: Robert Downey Jr. regelde forse salarisverhoging voor 'Spider-Man'-ster Tom Holland

Gerucht: Robert Downey Jr. regelde forse salarisverhoging voor 'Spider-Man'-ster Tom Holland

Hij zou de jonge hoofdrolspeler bijgestaan hebben bij de contractgesprekken.

Lange tijd had Marvel Studios een duidelijke reputatie. Het bedrijf betaalde zijn sterren relatief weinig, terwijl het zelf enorm wist te verdienen aan het filmuniversum.

Die tijden zijn veranderd, want tegenwoordig zijn de hoofdrolspelers grootverdieners. Zo kreeg Robert Downey Jr. bijna 150 miljoen dollar voor de twee laatste MCU-films waarin hij speelde. En hij hielp zijn co-sterren meer geld te verdienen.

Nog meer hulp
Nu meldt insider Daniel Richtman dat Robert Downey Jr. iets soortgelijks deed voor Tom Holland voor Spider-Man 3. Downey Jr. zou de 24-jarige Tom Holland geholpen hebben om flink wat meer geld te verdienen bij de derde solofilm voor zijn personage.

Naar verluidt krijgt Holland een kleine 10 miljoen dollar bijgeschreven voor de film. Dat zou een deal zijn die ook voor de toekomst geldt, waarmee de acteur dus verzekerd is van een prima verdienste. Tegelijk is het nog niet de inflatie waar bijvoorbeeld Robert Downey Jr. zelf op kon rekenen.

Die begon ooit met een salaris van 500.000 dollar voor een Marvel-film, en wist dat flink op te krikken. Niet mis dus, en nu maar hopen voor Holland dat zoiets ook voor hem geldt.

NieuwsFilm

meest populair