Apple betaalt een smak geld voor verrassing 'CODA'

Apple betaalt een smak geld voor verrassing 'CODA'

Het drama CODA is een remake van La Famille Bélier (2014)

Drie dagen geleden debuteerde de film CODA tijdens het Sundance Film Festival en daar werd de film van regisseur Sian Heder (Tallulah, 2016) erg goed ontvangen. Vaak betekent dit dat de film dan gekocht wordt door een distributeur.

CODA werd ook gekocht en is nu in handen van Apple Studios waardoor de film hoogstwaarschijnlijk na een korte bioscoopgang te zien zal zijn op Apple TV+. CODA, de afkorting voor 'child of deaf adults', is een Engelstalige remake van de Franstalige film La Famille Bélier uit 2014.

Apple Studios zou een bedrag van maar liefst 25 miljoen dollar hebben betaald voor de remake en dat is een record. Dit record kwam verleden jaar op 22 miljoen dollar, toen Palm Springs werd gekocht door Neon en Hulu.

CODA met Emilia Jones
CODA gaat over een dove familie die een visserijbedrijf heeft. De 17 jarige Ruby (Emilia Jones, Brimstone) is het enige horende familielid en helpt haar dove ouders en broer met het bedrijf.

Op de middelbare school sluit ze zich aan bij de koorclub, waar ze zich aangetrokken voelt tot haar duetpartner en een passie voor zingen vindt. Haar koordirigent moedigt haar aan om een ​​muziekschool te overwegen. Ze moet beslissen tussen het helpen van haar familie of het nastreven van haar eigen doelen.

Een trailer en verschijningsdatum zijn er nog niet. Hieronder wel de trailer voor het origineel La Famille Bélier.



NieuwsFilm

meest populair