De beste Harry Potter is de tweede 'Deathly Hallows', en de minste is...

De beste Harry Potter is de tweede 'Deathly Hallows', en de minste is...

De achtdelige filmreeks kwam in 2011 tot een einde.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk de acht Harry Potter-films die van 2001 tot en met 2011 verschenen.

Beste film: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Alweer bijna tien jaar geleden werd de filmreeks gebaseerd op de Harry Potter-boekenreeks afgerond met de volgens velen beste film in de reeks, van regisseur David Yates. Ook een sterk ontvangen deel is Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit 2004 van Alfonso Cuarón. Wat is jouw favoriete film in de reeks?


Harry Potter kiest ervoor om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Zwakste film: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Mindere delen verschenen er ook, en ook nu zullen de meningen uiteenlopen. Order of the Phoenix (2007) van David Yates lijkt de minste, en Goblet of Fire (2005) van Mike Newell werd het zwakst ontvangen door de kijkers. Welk deel zou jij bestempelen uit de reeks met in feite enkel prima films, zeker voor de liefhebber?


Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn.


Eerdere beste en slechtste films van...

Jean-Claude Van Damme

Jake Gyllenhaal

Tom Holland

Midden-aarde

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair