Netflix bereikt bijzondere mijlpaal en reageert op succes Disney+

Netflix bereikt bijzondere mijlpaal en reageert op succes Disney+

Het bedrijf heeft nu meer dan 200 miljoen abonnees.

Netflix had gisteravond een presentatie met zijn kwartaalcijfers. Daarbij onthulde het bedrijf dat het voor het eerst meer dan 200 miljoen betalende abonnees heeft. Ook roemde Netflix het succes van Disney+.

Het blijkt dat Netflix afgelopen kwartaal nog eens 8,5 miljoen betalende abonnees erbij kreeg. De bulk komt uit de Verenigde Staten en Canada, waar men 73,94 miljoen betalende abonnees heeft. Maar de groei daar is beperkt: afgelopen kwartaal kwamen er slechts 900.000 bij.

Andere groeigebieden
Netflix zag vooral groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar kwamen er 4,5 miljoen betalende abonnees bij, waarmee het totaal aantal in die drie regio's uitkwam op 66,7 miljoen.

De jaaromzet kwam bij Netflix uit op 20 miljard dollar. Goed voor het bedrijf is dat men geen leningen meer denkt te hoeven afsluiten voor de dagelijkse bedrijfsvoering, waarmee er naar verwachting een schuld van tussen de 8 en 12 miljard dollar overblijft.

De verwachting van Netflix is dat het nog meer groei ziet. Komend kwartaal denkt het bedrijf van 203 miljoen betalende abonnees te groeien naar 209 miljoen. Daarmee is het veruit de grootste streamingdienst van de wereld. Amazon Prime Video komt met 150 miljoen abonnees het dichtste bij, maar ook het Chinese Tencent Video (dat het Midden-Oosten en andere Oost-Aziatische landen bedient) heeft er met 120 miljoen veel.

Groei Disney+
Netflix-oprichter en co-CEO Reed Hastings reageerde tijdens de presentatie ook op het succes van Disney+. Dat wist in een jaar tijd bijna 75 miljoen abonnees aan te trekken.

"Het is enorm indrukwekkend wat Disney gedaan heeft," aldus Hastings. "Het is een ongelofelijke prestatie van zo'n gevestigde partij om dit voor elkaar te krijgen. En het laat zien dat de abonnees interesse hebben en bereid zijn om meer te betalen voor meer content, omdat ze verlangen naar geweldige verhalen. En Disney heeft er daar heel wat van in zijn aanbod."

NieuwsFilm

meest populair