'Star Wars' onthult de grootste Force-kracht tot nu toe

'Star Wars' onthult de grootste Force-kracht tot nu toe

The High Republic laat weer heel nieuwe dingen zien.

Toen Disney de nieuwe eigenaar van Lucasfilm werd, deed het iets opmerkelijks. Het zette alle boeken en comics aan de kant en begon helemaal opnieuw met het canon van de franchise. Maar langzaamaan worden steeds meer onderdelen van de 'Legends' toegevoegd aan het officiële canon van de franchise.

Vandaag lezen we via Screen Rant dat de grootste Force-kracht uit de Legends nu onderdeel uitmaakt van het canon. Dat gebeurt via het boek Light of the Jedi van Charles Soule.

Nieuwe kracht
Het boek van Soule speelt zich een kleine tweehonderd jaar voor de Skywalker-saga af. De Jedi werden in die tijd aangemoedigd hun eigen identiteit en individualiteit in de Force te omarmen.

De ster van het boek is Avar Kriss, die de Force ervaart als muziek. En daarvan maakt zij gebruik als een volledig zonnestelsel bedreigd wordt. Dat komt doordat een ongeluk in hyperspace plaatsvond, waardoor objecten sneller dan het licht rondgaan door het sterrenstelsel, en hier en daar botsen op sterren en planeten. Een van die objecten gaat op een ster af, waardoor mogelijk het volledige zonnestelsel verwoest wordt.

Aan Avar Kriss de taak om dat te voorkomen en daarvoor maakt ze gebruik van de kracht van alle Jedi die er maar zijn.

"Overal in het systeem, gebruiken Jedi de Force. Sommigen sluiten hun ogen, anderen heffen hun armen. Sommigen stonden op, anderen zaten mediterend op de grond, terwijl weer anderen daarboven zweefden. Sommigen bevonden zich in sterrenschepen, anderen op het oppervlak. Velen waren alleen, maar anderen waren lid van hun Orde, of omringd door kleine groepen mensen die op de een of andere manier konden voelen dat er iets belangrijks aan het gebeuren was, zelfs al konden zijzelf de Force niet gebruiken. Tientallen Jedi handelden als een geheel."

In de Legends heet die Battle Meld, waarbij Jedi gezamenlijk kunnen werken met de Force. Avar Kriss kan in eerste instantie zelfs ondanks de hulp die ze krijgt, het zonnestelsel niet redden, tot alle Jedi in heel het universum voelen dat zij hulp nodig heeft.

Sommigen offeren daarbij hun leven op en geven alles wat ze in zich hebben. De Force gebruiken kan immers uitputtend zijn.

NieuwsFilm

meest populair