Dit is nu de tijdlijn van 'Star Wars' met 6 officiële tijdperken

Dit is nu de tijdlijn van 'Star Wars' met 6 officiële tijdperken

De films en series krijgen eigen tijdperken.

Er is weer een nieuwe officiële tijdlijn voor de Star Wars-verhalen verschenen. Dit keer niet voor een bepaalde kijkvolgorde, maar met een aantal verschillende tijdperken die de verschenen (animatie)films en series in een bepaalde tijd zet.

De reden hiervoor is duidelijk. Recent werd Star Wars: The High Republic gelanceerd en komende jaren zullen er rond deze reeks en de Skywalker Saga verschillende films en series gaan komen.

Verschillende tijdperken van Star Wars-verhalen
"The High Republic" speelt zich 200 jaar voor de Skywalker Saga af en is nu het eerste tijdperk. Daarna volgt het tijdperk "Fall of the Jedi" met The Phantom Menace, Attack of the Clones, de animatieserie Clone Wars en Revenge of the Sith.

Aansluitend is er "Reign of the Empire" met de aanstaande animatieserie The Bad Batch en de Han Solo prequelfilm Solo: A Star Wars Story. Daarna volgt Age of Rebellion met Star Wars Rebels, Rogue One en de originele filmtrilogie.

The Mandalorian vormt tot op heden in zijn eentje "The New Republic", al zal The Book of Boba Fett en nog meer Disney+ series onder dit tijdperk gaan vallen. Als laatste is er "Rise of the First Order" met de vervolgfilms en de animatieserie Resistance. Onderstaande tijdlijn verscheen via onder meer Total Film.



NieuwsFilm

meest populair