Netflix wordt duurder in het Verenigd Koninkrijk: Volgen Nederland en België?

Netflix wordt duurder in het Verenigd Koninkrijk: Volgen Nederland en België?

Mogelijk wordt het hier ook duurder.

Netflix wordt nu ook in het Verenigd Koninkrijk duurder. De streamingdienst gooide eerder zijn prijzen omhoog in de Verenigde Staten. De kans is groot dat de prijsverhoging nu ook naar Nederland komt.

Volgens de BBC worden de twee meest uitgebreide abonnementsvormen van Netflix duurder. Voor een Standard-abonnement betaal je één pond per maand meer en gaat de prijs naar 10 pond per maand. De Premium-variant kost in plaats van 12 pond per maand, straks 14 pond. Het Basic-abonnement blijft 6 pond kosten.

Ook in Nederland?
De prijsverhoging zou op dit moment specifiek in het Verenigd Koninkrijk gepland staan, om kosten van films en series die voor die markt gemaakt worden te dekken. Alleen al dit jaar zou Netflix een kleine 1 miljard dollar uitgeven in het land. Het levert "duizenden banen op" schrijft de BBC.

Voor Nederland is het nu de vraag of onze prijzen ook omhoog zullen gaan. Die kans lijkt wel aanwezig. Hier betaal je de volgende prijzen:

Basic: 8 euro
Standard: 11 euro
Premium: 14 euro

In België liggen de prijzen al hoger dan dat, en betaal je 8, 12 en 16 euro per maand. Het lijkt er dan ook op dat een prijsverhoging op termijn onvermijdelijk is.

NieuwsFilm

meest populair