Nu op Netflix: IJzersterke film 'Pieces of a Woman' met Vanessa Kirby (The Crown)

Nu op Netflix: IJzersterke film 'Pieces of a Woman' met Vanessa Kirby (The Crown)

Een potentiële Oscar-kandidaat?

Netflix heeft vandaag weer een heuse topfilm aan zijn aanbod toegevoegd: Pieces of a Woman, een intens rouwdrama met de Britse actrice Vanessa Kirby (The Crown) in de hoofdrol. Deze film wordt zelfs al getipt als potentiële kanshebber bij de Oscars. Veelbelovend dus!

Pieces of a Woman (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kornél Mundruczó | Cast: Vanessa Kirby, Shia LeBeouf, Molly Parker, e.a.
Sean en Martha staan op het punt om voor het eerst ouders te worden. Maar bij de bevalling gaat het gruwelijk mis; hun baby redt het niet. Na deze tragische gebeurtenis ontspoort Martha in diepe rouw, waardoor ze steeds verder verwijderd raakt van haar partner en familie. Het ooit perfect lijkende leven van Sean en Martha spat volledig uiteen en de dramatische gevolgen stapelen zich op.

Waarom deze film een absolute aanrader is
Pieces of a Woman, de eerste Amerikaanse speelfilm van de Hongaarse cineast Kornél Mundruczó (White God) en zijn vrouw Kata Wéber, ging vorig jaar in première op het filmfestival van Venetië. Vanessa Kirby won op dat festival de prijs voor beste actrice voor haar ijzersterke acteerprestaties in de film.

Hoogtepunt van Pieces of a Woman is de ruim twintig minuten durende bevallingsscène, die in een enkele take is opgenomen.

Leuk om te weten: toen topregisseur Martin Scorsese (The Irishman) een ruwe versie van de film had gezien, was hij zo onder de indruk dat hij Mundruczó aanbood om zijn naam aan de prent te verbinden als uitvoerend producent (handig om de film te kunnen verkopen).

Na het filmfestival van Venetië kocht Netflix de distributierechten. Een gouden zet, want met een Rotten Tomatoes-score van 77% heeft de streamingdienst een goede titel in huis gehaald.


Interesse in deze film? Je kunt hem hier direct bekijken!


Nog meer kijktips nodig?



NieuwsFilm

meest populair