3 indrukwekkende oorlogsfilms die nu gewoon op Amazon Prime Video staan

3 indrukwekkende oorlogsfilms die nu gewoon op Amazon Prime Video staan

Ook deze streamingdienst heeft een aantal interessante oorlogsfilms in zijn catalogus staan.

Kun jij maar niet genoeg krijgen van oorlogsfilms? Ook Amazon Prime Video heeft een aantal interessante films uit dit genre in de aanbieding. Hieronder drie sterke oorlogsfilms die nu gewoon op deze streamingdienst te vinden zijn.

1917 (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Mendes | Cast: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, e.a.
Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, de opdracht om een boodschap af te leveren waarmee een dodelijke aanval voorkomen kan worden. Voor deze levensgevaarlijke missie moeten de twee een groot vijandelijk gebied doorkruisen.

Oorlogswinter (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Koolhoven | Cast: Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen, Melody Klaver, e.a.
Winter, 1944. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de jonge burgemeesterszoon Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen voor het verzet. Wanneer hij een Engels vliegtuig neer ziet storen en de schuilplaats van de piloot ontdekt, besluit hij hem te helpen.

They Shall Not Grow Old (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson
In deze indrukwekkende documentaire heeft Oscar-winnaar Peter Jackson (bekend van The Lord of the Rings) oude beelden uit de archieven van oorlogsmusea digitaal bewerkt en ingekleurd waardoor het recente beelden lijken. Het commentaar is afkomstig van oorlogsveteranen. Deze documentaire biedt dus een unieke kijk op een gruwelijk stuk geschiedenis.



Lees ook:



NieuwsFilm

meest populair