Is de redding van veel Amerikaanse Bioscopen nabij?

Is de redding van veel Amerikaanse Bioscopen nabij?

De Republikeinen en Democraten hebben een compromis weten te bereiken over een nieuw economisch steunpakket.

In Amerika heeft het congres ingestemd met een nieuw coronasteunpakket van 900 miljard dollar. Onderdeel van de deal tussen de Republikeinen en Democraten is speciale financiële steun voor onafhankelijke bioscopen en andere culturele instellingen.

De Amerikaanse overheid stelt 15 miljard dollar beschikbaar voor kleinere bioscopen, televisie- en radiostations en kranten. Deze sector heeft het zwaar door de coronacrisis en vraagt dan ook al maanden om die steun.

Dit keer zouden ook kleinere bedrijven die onderdeel uitmaken van grotere mediacoöperaties in aanmerking komen voor de financiële steun. Bij de eerste ronde was dat niet het geval.

Naar verwachting stemt het Huis van Afgevaardigden maandag over het compromis. De Senaat moet daarna nog akkoord gaan.

Het nieuwe steunpakket gaat de geschiedenis in als de een na grootste economische deal ooit. Alleen het eerdere coronasteunpakket in maart, bij het begin van de coronacrisis, was groter. Toen stelde de Amerikaanse overheid 2.200 miljard beschikbaar.

De deal is een mooie opsteker voor de kleinere bioscopen en filmtheaters in het land, maar de grotere ketens verkeren nog altijd in zwaar weer. Zeker nu Hollywood steeds meer experimenteert met streaming.

NieuwsFilm

meest populair