De 4 films van januari 2021 die je niet wil missen

De 4 films van januari 2021 die je niet wil missen

Check hier het lijstje!

2021 begint relatief rustig, zonder al te grote releases. Wel kijken we heel erg uit naar De Oost, de nieuwe film van regisseur Jim Taihutu, die tot nu toe goed was voor alleen maar echt sterke producties. Dat belooft dus wat!

Disclaimer: de releasedata zijn allemaal onder voorbehoud. Door het coronavirus kan het zijn dat releases weer uitgesteld worden.

There Is No Evil (14 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mohammad%20Rasoulof | Cast: Pouya Mehri, Baran Rasoulof, Mohammad Seddighimehr
In deze film krijg je vier verhalen die varianten zijn op de cruciale thema's van morele kracht en de doodstraf te zien. There Is No Evil draait om individuele vrijheid en in hoeverre je daar echt gebruik van kan maken onder een despotisch regime, en de ogenschijnlijk niet te ontkomen bedreigingen die daarbij horen. Deze Iraanse film won de Gouden Beer in de competitie van het Internationaal filmfestival van Berlijn en scoort bij critici ook erg goed. Opvallend is dat het voor regisseur Mohammad Rasoulof sinds 2017 verboden is om nog films te regisseren; de productie hiervan vond dus in het geheim plaats.
Waarom je 'm moet zien: De film won een Gouden Beer in Berlijn voor de beste film.



The Judgement (21 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sander Burger | Cast: Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen, Lies Visschedijk, Mark Kraan
Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die 'de klusjesman' van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman' en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?
Waarom je 'm moet zien: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en de trailer is erg veelbelovend:



The Croods: A New Age (27 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joel Crawford | Cast: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener
De prehistorische familie The Croods beleven nieuwe avonturen in een gevaarlijke, vreemde nieuwe wereld. Ditmaal krijgen ze te maken met de familie Bettermans, die claimt verder geëvolueerd te zijn, en dus beter te zijn, dan de Croods. A New Age is het vervolg op de animatiefilm uit 2013, waarin we de familie Croods leerden kennen.
Waarom je 'm moet zien: De eerste film was al erg amusant, dus hopelijk dit tweede deel ook.



De Oost (31 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jim Taihuttu | Cast: Chico Kenzari, Huub Smit, Jeroen Perceval, Coen Bril
Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.
Waarom je 'm moet zien: De nieuwe film van Jim Taihuttu. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.



NieuwsFilm

meest populair