Darth Vader terug in 'Star Wars'-serie van Disney+

Darth Vader terug in 'Star Wars'-serie van Disney+

Opnieuw keert Darth Vader terug in het Star Wars universum, en wel op Disney+.

Star Wars heeft een grote toekomst op het kleine scherm. Disney+ gaat namelijk vele live action en animatieseries maken binnen de scifi-franchise. Eén daarvan is Obi-Wan Kenobi waarin Ewan McGregor terugkeert als de Jedimeester.

Maar we krijgen in die serie ook een ander bekend personage uit de films te zien, namelijk Darth Vader. Het is niemand minder dan Hayden Christensen die de rol gaat invullen.

Christensen was ook als Anakin Skywalker / Vader te zien in de films Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005). Darth Vader was uiteraard dé schurk in de originele trilogie en was onder meer ook te zien in Rogue One uit 2016.

Confrontatie Vader en Obi-Wan
De serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af, in een periode waarin er flink op Jedi's wordt gejaagd. Een van de belangrijkste taken van Obi-Wan is het veilig houden van Luke Skywalker. Wie zou die rol gaan spelen?

Tijdens Disney's Investor Day werden er ook concept-beelden vertoond (niet aan het gewone publiek) en daarin stonden Vader en Obi-Wan tegenover elkaar met hun lichtzwaarden. Ook komen er andere Jedi in voor, en zelfs de Jedi Temple waar onder meer Grogu / Baby Yoda opgroeide.

NieuwsFilm

meest populair