Floppen 'Tenet' verantwoordelijk voor controversieel besluit Warner Bros.

Floppen 'Tenet' verantwoordelijk voor controversieel besluit Warner Bros.

Het tegenovergestelde van wat Christopher Nolan wilde, is nu gebeurd.

Afgelopen zomer hoopten velen dat Christopher Nolans Tenet de bioscopen zou redden. De blockbuster zou misschien wel weer massa's mensen naar de bioscopen weten te trekken.

Maar Tenet eindigde als derde grootste film van 2020, met een verdienste van slechts 359 miljoen dollar. Dat terwijl de film minstens 800 miljoen dollar moest opbrengen voor Warner Bros. om quitte te kunnen spelen.

HBO Max
Nu geeft WarnerMedia CEO Ann Sarnoff toe dat deze zeer tegenvallende prestaties een van de redenen zijn dat Warner Bros. al zijn films van volgend jaar ook op HBO Max uitbrengt.

"We hebben veel geleerd over de behoefte van mensen om naar bioscopen te gaan als ze weer open zijn," aldus Sarnoff. "Wat we geleerd hebben dankzij Tenet, is dat de VS nog niet helemaal klaar zijn om helemaal open te gaan en fans weer met massa's naar de bioscoop te trekken. Daar komt deze nieuwe strategie wel vandaan."

Dat is dus het tegenovergestelde van waar Nolan zelf op hoopte, want hij hoopte met Tenet ervoor te zorgen dat filmdistributeurs weer grote titels uit zouden brengen in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair