Komt 'Happy Death Day 3' er dan toch?

Komt 'Happy Death Day 3' er dan toch?

Regisseur Christopher Landon heeft het script klaarliggen en wil het liefst morgen nog filmen.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Happy Death Day 2U in de bioscopen draaide, en fans hebben het sindsdien met slechts geruchten over een derde deel moeten doen. Happy Death Day, het eerste deel, was in 2018 weliswaar een groot succes met een wereldwijde opbrengst van 125 miljoen dollar (tegenover een budget van 5 miljoen dollar!), maar het tweede deel deed het met een opbrengst van 'slechts' 64 miljoen dollar een stukje minder...

Scenarist/regisseur Christopher Landon, die beide films maakte en zojuist een nieuwe hit afgeleverd lijkt te hebben met Freaky, liet tijdens een interview met Entertainment Tonight weten dat hij klaar is om te beginnen met de opnames van Happy Death Day 3. Kanttekening is dat hij dan wel de medewerking van Universal Pictures nodig heeft:

"Ik heb een vrachtwagen met geld nodig, dus als je me daarmee kunt helpen... Dit is een vraag die me telkens weer wordt gesteld door de fans die een derde en laatste deel willen zien. Maar alles hangt af van Universal. Ik ben er helemaal klaar voor. Het script is in grote lijnen af, [hoofdrolspeler] Jessica Rothe en de rest van de cast staan in de startblokken. En de studio is enthousiast over ons idee, dus we zullen zien."

In deze moeilijke tijdens ligt het niet meer voor de hand om een film als Happy Death Day 3 in de bioscopen uit te brengen. Landon is het daar opmerkelijk genoeg mee eens:

"Ik denk dat iedereen de film wil zien, maar het is voornamelijk een logistieke uitdaging. Er wordt ook gesproken over de mogelijkheid om de film voor Universals nieuwe streamingdienst Peacock te maken. Dat zou wel eens de doorslag kunnen geven. Ook mooi aan deze derde film is het feit dat we niet meer gebonden zijn aan de ene dag waarop de eerste twee films zich afspelen Zo hebben we wat meer tijd om uit te vogelen wat we willen."

Zodra er meer duidelijk is over Happy Death Day 3, brengen we jullie op de hoogte!

NieuwsFilm

meest populair