Filmjaar 2020 voorbij?

Filmjaar 2020 voorbij?

Nu No Time to Die is uitgesteld, wordt het zeuren.

Gelijk maar het antwoord! Nee, het filmjaar 2020 is niet voorbij. Ben je een liefhebber van de grootste blockbusters dan is het filmjaar waarschijnlijk wel voorbij, maar als je ook de iets kleinere films leuk vindt, dan valt er genoeg te beleven in de bioscopen en filmhuizen.

Uiteraard had iedereen No Time to Die het liefst volgende maand in de bioscoop gaan kijken en uiteraard bestaat er nu de kans dat ook de films die gepland staan voor december worden verplaatst. Denk aan Dune, Wonder Woman 1984 en Death on the Nile.

Maar er draaien ook kleinere films in de bioscopen en filmzalen en ook die verdienen een publiek. Denk deze maand aan The Trial of the Chicago 7 (nu kort te zien bij Pathé), The Nest (vanaf 1 oktober) en Kajillionaire (vanaf 8 oktober). En zo zullen er altijd kleine, leuke of aardige titels draaien.


De 7 opvallendste grote bioscoopfilms in oktober

Wordt 2021 dan beter?
De kans bestaat dat in 2021 nog heel wat films verplaatst worden. Grootste probleem is dat nieuwe films gewoon worden opgenomen en dat bestaande films steeds verder op de kalender komen te staan. Wel zullen steeds minder nieuwe projecten in productie genomen worden en uiteindelijk zorgt dat weer voor een nieuwe balans in blockbusterland als de coronacrisis achter de rug is.


Coronacrisis zorgt voor een bizar volle bioscoopkalender in 2021

Uiteraard is de vraag hoe lang de grote bioscoopketens, lokale bioscopen en filmhuizen met de mindere bezetting uit de kosten kunnen komen. De kans dat in de States grote bioscoopketens wordt met de dag groter.

Als we enkel naar Nederland kijken: ga gewoon naar de bioscoop of een filmhuis, en laat je eens verrassen door een kleinere film! Er zijn voldoende maatregelen getroffen. Er draaien ook nog eens voldoende oudere films. Zo kun je deze maand de The Lord of the Rings-trilogie weer op het witte doek zien, in de lange uitvoering!



NieuwsFilm

meest populair