De 7 opvallendste grote bioscoopfilms in oktober

De 7 opvallendste grote bioscoopfilms in oktober

Naar welke van deze bioscoopfilms ga jij?

De maand september bracht geen enorm grote blockbusters en het is vooral Christopher Nolans Tenet die nog redelijk de zalen weet te vullen. Welke grote films verschijnen er deze maand in de bioscoop? Hieronder de grootste release voor de maand oktober!

The Trial of the Chicago 7 (1 oktober)

Regie: Aaron Sorkin | Hoofdrollen: Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Mark Rylance, Frank Langella, Yahya Abdul-Mateen II

In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd. Nadat de rook is opgetrokken, worden zeven betogers door de Amerikaanse staat aangeklaagd voor samenzwering en rebellie. Van 1 tot en met 10 oktober in de bioscopen van Pathé, vanaf 16 oktober op Netflix.



The Nest (1 oktober)

Regie: Sean Durkin | Hoofdrollen: Jude Law, Carrie Coon, Anne Reid, Adeel Akhtar, Michael Culkin

Op zoek naar nieuwe kansen verhuist de ambitieuze ondernemer Rory met zijn vrouw en kinderen van een veilige Amerikaanse buitenwijk naar een onbetaalbaar landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren 80. Terwijl Rory zich compleet verliest in zijn werk, heeft Carrie problemen om zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving. Hierdoor raken ze steeds verder van elkaar vervreemd en dreigt het ogenschijnlijk perfecte gezin uit elkaar te vallen.



Honest Thief (8 oktober)

Regie: Mark Williams | Hoofdrollen: Liam Neeson, Jai Courtney, Robert Patrick, Jeffrey Donovan

De beruchte bankovervaller Tom wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Maar als hij de FBI belt en bekent wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij hebben alleen eigen plannen met Toms gestolen geld. Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het nog maar de vraag is wie de echte dieven zijn.



Made in Italy (8 oktober)

Regie: James D'Arcy | Hoofdrollen: Liam Neeson, Lindsay Duncan, Flaminia Cinque, Valeria Bilello, Eileen Walsh

Samen met zijn zoon Jack, met wie hij amper contact heeft, keert Robert terug naar Toscane, waar hij het huis gaat proberen te verkopen dat ze hebben geërfd van zijn overleden vrouw. Beide heren hadden niet verwacht dat het huis nog zo veel opgeknapt zou moeten worden. De renovatie verloopt niet al te best, voornamelijk omdat vader en zoon elkaar niet lijken te begrijpen. Robert besluit hulp in te roepen van enkele kleurrijke dorpelingen, waaronder Kate, een expat die haar geld verdient met het verkopen van villa's.



Casanova's (8 oktober)

Regie: Jamel Aattache | Hoofdrollen: Gaby Blaaser, Tygo Gernandt, Jim Bakkum, Roeland Fernhout, Lieke van Lexmond

Deze romantische komedie gaat over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova's.



Kajillionaire (8 oktober)

Regie: Miranda July | Hoofdrollen: Richard Jenkins, Evan Rachel Wood, Mark Ivanir, Debra Winger, Gina Rodriguez, Patricia Belcher

Oplichters Theresa en Robert hebben 26 jaar lang geprobeerd om hun enige dochter Old Dolio te leren zwendelen, stelen en bedriegen. Tijdens een wanhopige en haastig uitgedachte overval, besluiten ze echter een buitenstaander over te halen om mee te doen, uiteraard met alle gevolgen van dien.



The Craft: Legacy (29 oktober)

Regie: Zoe Lister-Jones | Hoofdrollen: Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Lovie Simone, Zoey Luna, Michelle Monaghan, David Duchovny

Vier buitenbeentjes op school delen eenzelfde hobby, namelijk hekserij. Gezamenlijk experimenteren ze met duistere krachten om zo wraak te nemen op iedereen die hen gepest heeft. Wanneer ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze blijken aan te kunnen lijkt alles verschrikkelijk uit de hand te lopen.



NieuwsFilm

meest populair