'Beetlejuice' blijft een ware klassieker, toch? [Blu-ray]

'Beetlejuice' blijft een ware klassieker, toch? [Blu-ray]

Michael Keaton is Beetlejuice in deze geweldige film van Tim Burton.

Bekijk de afbeeldingRegie: Tim Burton | Cast: Michael Keaton (Beetlejuice), Alec Baldwin (Adam Maitland), Geena Davis (Barbara Maitland), Jeffrey Jones (Charles Deetz), Catherine O'Hara (Delia Deetz), Winona Ryder (Lydia Deetz) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 30.03.1988 | Recensie: Geen

Al jaren wordt er gesproken over een vervolg op de klassieker Beetlejuice van Tim Burton, maar verleden jaar werd duidelijk dat het plan in de ijskast ligt. De fans moeten het dus doen met het vermakelijke origineel uit 1988 met grote namen als Michael Keaton, Alec Baldwin, Geena Davis en Winona Ryder. Sindskort ligt er een gave speciale 4K-uitgave in het schap.

In 1988 won de film de Oscar voor Beste make-up nadat de $15 miljoen kostende productie al een financieel succes was door bijna $74 miljoen op te halen.

Bij de critici staat de fantasykomedie goed aangeschreven, met 84% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.21/10. Het publiek is het daar helemaal mee eens: 82% (3.98/5).


Het stel Barbara en Adam Maitland komt te overlijden bij een zwaar auto-ongeval en hun huis wordt verkocht. De nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlands zijn hier niet blij mee en raken wanhopig in hun poging de bewoners weg te pesten. Ze vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

Blu-ray: Beetlejuice

Discs: 1 x 4K UHD | 1 x Blu-ray | Release: september 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051889674757 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe twee schijven van deze uitgave van Beetlejuice zit vastgeklikt in een standaard zwarte4K UHD / Blu-ray keepcase. Deze zit in een opvallende verpakking in een "boek" waarin je ook een postertje, een labeltje voor op je jas en drie krijtjes om een deur op de muur te tekenen. Uiteraard zijn er enkele extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Deze 4K-uitgave geeft een compleet nieuwe transfer gekregen en dat is te zien. Het beeld is voortreffelijk in scherpte en kleur. Met name het laatste is echt gaaf, want die springen soms echt van het scherm. En dit is toch best mooi om te zien bij een film van zo'n 30 jaar oud.

Bekijk de afbeelding
De leeftijd van de film wordt enkel verraden door de aankleding en de gedateerde special effects. Verder is het geheel bijna van deze tijd. De geluidstrack, wel in Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1), is misschien ietsjes te mager, maar dat mag de pret niet drukken. Technisch gezien een uitstekende uitgave!

Bonusmateriaal
De gelijknamige tekenfilmserie was een grote hit en bracht het personage Beetlejuice op een nieuw avontuur. Er zijn drie afleveringen op de Blu-ray uitgave opgenomen in hun oorspronkelijke beeldverhouding, met de titels A-Ha!, Skeletons in the Closet en Spooky Boo-Tigue.

Ook vind je de officiële bioscooptrailer terug op de schijf. Gezien het beperkte materiaal hieronder de clip die verwijst naar de bijgevoegde krijtjes die bij deze speciale uitgave zitten.


Wat vind jij van Beetlejuice?

Was jij onder de indruk van Beetlejuice? Of is dit een te oude film voor je? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair