Regisseur wil graag een vervolg op 'Rise of the Guardians'

Regisseur wil graag een vervolg op 'Rise of the Guardians'

Helaas is het niet aan hem, maar aan de studio's die de film zouden moeten produceren.

Regisseur Peter Ramsey zou graag een vervolg maken op Rise of the Guardians, in Nederland ook wel bekend als De Vijf Legendes. De kans hierop lijkt echter klein.

Ramsey - die recent nog veel respect oogste met Spider-Man: Into the Spider-Verse - vond zijn debuutfilm Rise of the Guardians de lastigste klus die hij ooit voor zijn kiezen kreeg. Toch kijkt hij uit naar nieuwe avonturen van Jack Frost, de Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee en Klaas Vaak.

Nieuwe kans
Hoewel Ramsey een Oscar kreeg voor zijn werk aan Into the Spider-Verse, staan de filmstudio's niet te springen om een nieuwe Guardians. De animatiefilm van DreamWorks was niet bepaald een succes in de bioscopen. Het ontwikkelde zich pas daarna tot publiekslieveling.

En juist daarom vind Ramsey dat de legenden een nieuwe kans verdienen. Het was voor hem moeilijk de film te zien floppen. Hij heeft dan ook veel ideeën om de franchise te verbeteren, hoewel hij daar nog geen concrete uitspraken over doet.

Nachtmerries
Het origineel draait om Jack Frost die ontdekt dat hij een Guardian is, een magisch wezen dat kinderen moet beschermen tegen kwaadaardige invloeden. Samen met zijn collega's moet hij het opnemen tegen een slechterik die voor verschrikkelijke nachtmerries zorgt.

De film werd gebaseerd op de boekenreeks The Guardians of Childhood, waarvan tot nu toe 5 boeken verschenen. Een eventueel vervolg heeft dus voldoende materiaal om uit te putten.

NieuwsFilm

meest populair