Ook 'Joker' uit 2019 is onderdeel van DC Multiverse

Ook 'Joker' uit 2019 is onderdeel van DC Multiverse

Iedere filmreeks en film kan uiteindelijk te zien zijn in het DC Extended Universe. Zo ook Joker uit 2019.

Voor wie bekend is met de Arrowverse-series rond de verschillende DC-superhelden weet dat deze het Multiverse hebben geïntroduceerd. Dit decennia-oude gegeven uit de strips van DC Comics komt nu naar het witte doek.

In het Arrowverse en in het bijzonder in de crossover-afleveringen Crisis On Infinite Earths werden personages uit de niet Arrowverse-series als Birds of Prey, Smallville, Constantine, Lucifer, Swamp Thing, Doom Patrol en Titans getoond. Er werd zelfs al vooruitgekeken naar de nog niet verschenen HBO Max-serie Green Lantern.

Nu ook naar het witte doek
Dit principe wordt komende jaren vertaald naar het witte doek. Zo wordt het dus mogelijk dat we in het DC Extended Universe personages uit andere films en filmreeksen krijgen te zien, en misschien ook wel uit de series want Ezra Millers Barry Allen dook al op in Arrowverse' Crisis On Infinite Earths. Ook in het DCEU speelt de Flash een belangrijke rol in het tijdreizen en het multiversum.

Maar nu de vraag... Welke filmuniversa zijn er al in het grote DC-multiversum? Een snel overzicht:

- Originele Superman-filmreeks (1978 - 1987)
- Batman-filmreeks (1989 - 1997)
- Dark Knight-trilogie (2005 - 2012)
- DC Extended Universe (2013 - heden)
- Joker - DC Black (2019 - heden)
- The Batman (2021 en verder)

En dan zijn er uiteraard nog vele losse films verschenen. Denk maar aan Batman: The Movie, de Swamp Thing-films uit de jaren 80, Steel, Catwoman, Constantine, Superman Returns, Watchmen, Jonah Hex en Green Lantern.

De vraag is niet meer of deze filmreeksen of losse films toebehoren aan het DC Multiverse, maar of ze de personages uit die titels gaan gebruiken in de nog lopende filmreeksen. En dat lijkt tot op heden alleen mogelijk en logisch in het DC Extended Universe.

Eerste Multiverse crossover bevestigd
In The Flash, te verschijnen in 2022, krijgen we in ieder geval één Multiverse crossover te zien. Michael Keaton uit Batman uit 1989 en Batman Returns uit 1992 heeft in een rol in de film. Dit werd zelfs bevestigd met onderstaande concept-art.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair