Filmjaar 2020 stort volledig in elkaar

Filmjaar 2020 stort volledig in elkaar

Geen nieuwe films in 2020 is een realistisch scenario.

In augustus staan er voorlopig nog twee grotere films gepland met Greenland (STX) en The New Mutants (Disney). De vraag is hoe lang het duurt voordat de studio's ook deze uitstellen, want het aantal nieuwe releases in het rest van het jaar wordt steeds minder.

In september staan er nog wel een aantal films gepland, maar de veruit grootste release in die maand is The King's Man (Disney). Films als A Quiet Place Part II, The Conjuring 3 en Last Night in Soho zijn al naar 2021 verplaatst. Het is dus vooral Disney die tot op heden de hoop levend houdt dat er op kortere termijn nieuwe blockbusters verschijnen in de bioscoop.

Ook oktober is nagenoeg leeg, met op dit moment nog Death on the Nile (Disney), Snake Eyes (MGM, Paramount) en uiteraard Wonder Woman 1984 (Warner Bros.) op de kalender. Films als BIOS, Venom II, The One and Only Ivan, The Witches, Monster Hunter, The French Dispatch, Halloween Kills en The Trial of the Chicago 7 zijn allemaal vertraagd tot in 2021 of verplaatst naar streaming.

Tot op heden lijkt Hollywood te mikken op november en december. De eerste vertraging in die maanden is ondertussen een feit. Universal verplaatste namelijk deze week Top Gun: Maverick. Met onder meer Black Widow en No Time to Die in november en West Side Story en Dune nog op het programma wordt het wel steeds dunner.

Wat denk jij? Gaan de bioscopen straks helemaal op slot en moeten we maar wachten tot in januari (of later)? Of denk jij dat je in oktober of anders november weer in de zaal zit voor een echte blockbuster?

NieuwsFilm

meest populair