$60 miljoen voor Tom Cruise voor opnemen 'spacefilm'

$60 miljoen voor Tom Cruise voor opnemen 'spacefilm'

Bijzonder ambitieus plan gaat flink wat geld kosten.

Naar verwachting wordt Universal Pictures de studio achter de eerder aangekondigde ruimtefilm met Tom Cruise. Dit superproject wordt daadwerkelijk in de ruimte opgenomen en heeft Doug Liman (Edge of Tomorrow) als regisseur.

Nu meldt Variety dat de eerste Amerikaanse film die daadwerkelijk in de ruimte wordt opgenomen flink wat centen gaat kosten. De kosten worden op zo'n $200 miljoen geschat, maar gezien de ambities loopt dit bedrag waarschijnlijk nog wel op.

Supersalaris voor Tom Cruise
Cruise, die het ongetwijfeld financieel niet slecht heeft, krijgt naast de spectaculaire ervaring in de ruimte ook een enorme bak met geld als beloning. Als acteur en producent van de ruimte zou hij tot 60 miljoen dollar kunnen verdienen, afhankelijk van de opbrengst van de film aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Ook NASA en SpaceX werken mee aan de film. NASA zorgt ervoor dat er opnames plaats kunnen vinden aan boord van het International Space Station (ISS) en SpaceX verzorgt het transport. Aan het script wordt pas net gewerkt, dus de opnames starten waarschijnlijk niet eerder dan in 2022.

NieuwsFilm

meest populair