Waarom Leonardo Dicaprio nooit in een superheldenfilm speelde

Waarom Leonardo Dicaprio nooit in een superheldenfilm speelde

Het genre en Dicaprio lijken niet voor elkaar voorbestemd.

Oscarwinnaar Leonardo Dicaprio (The Revenant, The Great Gatsby) weet al jaren grote hits te noteren. Vaak doet hij dit met andere bekende acteurs en regisseurs. Opvallend is misschien dat hij nog nooit te zien is geweest in een superheldenfilm. Hoe komt dit?

In een oud interview met Shortlist zei Dicaprio dat hij simpelweg nog niet het juiste project tegen het lijf is gelopen. Hij gaf aan dat hij in het verleden sprak met wijlen Joel Schumacher over de rol van Robin in Batman Forever.

Dicaprio was uiteindelijk niet geïnteresseerd. Ook werd hij benaderd voor Spider-Man uit 2002, maar hij vond het "nog niet de tijd om een superheldenpak aan te trekken."

Kans bestaat wel
Overigens sluit de superster niet uit dat hij ooit in het genre te zien zal zijn. "Je weet maar nooit. Ze worden steeds beter voor wat betreft complexe personages in deze films. Dat heb ik nog niet gedaan. Ik sluit niets uit," aldus Dicaprio.

Overigens zei Marvel-legende Stan Lee toen hij nog leefde dat Dicaprio interesse had om in een bioscoopfilm over zijn leven te spelen. Wie weet is dit wel de weg die Dicaprio bewandelt om toch zijn stempel te drukken op het genre.

NieuwsFilm

meest populair