Disney is helemaal klaar met alle 'haat' op Facebook

Disney is helemaal klaar met alle 'haat' op Facebook

In Amerika zullen er daardoor voorlopig minder advertenties voor Disney+ en Hulu op het social mediaplatform te zien zijn.

Disney heeft besloten om - in navolging van veel andere bedrijven - tijdelijk te stoppen met adverteren op Facebook. Dat meldt de Wall Street Journal. Disney wil dat de social mediagigant meer actie onderneemt tegen haatdragende berichten.

Insiders melden dat Disney recentelijk zijn advertentiebudget voor Facebook 'drastisch' heeft verminderd. Daardoor zullen er voorlopig (in ieder geval op de Amerikaanse markt) veel minder advertenties voor de streamingdiensten Disney+ en Hulu te zien zijn.

Disney geeft met deze actie gehoor aan de #StopHateForProfit-campagne, waar inmiddels al meer dan duizend bedrijven aan meedoen. Zij willen Facebook ertoe bewegen strenger op te treden tegen haatdragende en racistische content.

Deze stap van Disney is behoorlijk pijnlijk voor Facebook. Disney is namelijk koploper als het gaat om advertentie-uitgaven op het social mediaplatform. Alleen in de Verenigde Staten gaf het huis van de muis in de eerste helft van dit jaar al zo'n 210 miljoen dollar uit.

Disney heeft ook besloten om voorlopig geen advertentieruimte meer voor Hulu op Instagram, een dochteronderneming van Facebook, in te kopen. Onder meer Unilever, Starbucks en Microsoft gingen Disney al voor.

NieuwsFilm

meest populair