Regisseur gevonden voor spectaculaire gameverfilming 'Just Cause'

Regisseur gevonden voor spectaculaire gameverfilming 'Just Cause'

Van de gamereeks werden wereldwijd ruim 26 miljoen exemplaren verkocht.

Via The Wrap is vandaag bekend geworden dat Michael Dowse (Stuber) de filmversie van de populaire gamereeks Just Cause voor zijn rekening zal nemen. Eerder werd al aangekondigd dat John Wick-bedenker Derek Kolstad het script zal schrijven voor Constantin Film.

Van de verschillende games in de reeks zijn wereldwijd ruim 26 miljoen exemplaren verkocht. Hoofdpersonage is Rico Rodriguez (alias Scorpion), een CIA-agent die bijbeunt als huurling die operaties leidt die regimes omverwerpen. In elk van de spellen moet je een dictatuur in een land ten einde brengen. In het eerste spel is dat in de Caraïben, in de tweede Micronesië, de derde in het gebied rond de Middellandse Zee en in deel vier Zuid-Amerika.

Chaos alom
De spellen staan vooral bekend om het feit dat je in een open wereld haast alles kunt vernietigen en vernuftige wapens hebt als een grijphaak, een intrekbare parachute en meer. Het doel van het spel is in essentie om zoveel mogelijk op te blazen en chaos te scheppen.

Kolstad, Robert Kulzer en Adrian Askarieh produceren de film, die naar verwachting net als in de games huurlingengroep The Black Hand als slechteriken zal inzetten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we snel iets horen over een hoofdrolspeler.

NieuwsFilm

meest populair