Star Wars-acteurs John Boyega en Felicity Jones samen in thriller 'Borderland'

Star Wars-acteurs John Boyega en Felicity Jones samen in thriller 'Borderland'

Niet te verwarren met de aanstaande gameverfilming Borderlands van Eli Roth!

Variety weet vandaag te melden dat Star Wars-alumni John Boyega (Star Wars: The Rise of Skywalker) en de Oscar genomineerde Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story) samen te zien zullen zien in de nieuwe IRA-thriller Borderland. Ze worden in de film vergezeld door Jack Reynor en Jodie Turner-Smith. Jones zal de film daarnaast produceren via haar productiemaatschappij Piecrust Productions.

De film is losjes gebaseerd op het boek The Road to Balcombe van Steven S. Moysey en vertelt het verhaal van IRA-lid Michael (Reynor), die ziet hoe zijn zwangere vrouw wordt neergeschoten door een SAS-sergeant genaamd Tempest (Boyega) wanneer een militaire aanval helemaal verkeerd loopt. Tempest wordt na dit incident teruggestuurd naar Londen om een anti-terreur operatie te leiden, terwijl Michael zich voegt bij een radicale groepering (ASU) om de hoofdstad te terroriseren. Michael is er echter vooral op uit om wraak te nemen op Tempest.

De broertjes Guard
De film wordt geregisseerd door de gebroeders Guard, die we vooral kennen van hun regiedebuut The Uninvited. Het duo schreef daarnaast het script samen met Ronan Bennett. Naast Jones is de productie in handen van Chris Coen en Rebecca Brown.

De opnames van Borderland beginnen ergens in 2021. Het is nog echter nog onduidelijk wanneer we de film in de bioscopen kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair