Dit 'Avengers: Endgame'-moment zorgt voor een behoorlijk groot probleem

Dit 'Avengers: Endgame'-moment zorgt voor een behoorlijk groot probleem

Captain America heeft de tijdlijn helemaal niet gerepareerd.

In de film Avengers: Endgame lost Captain America uiteindelijk alles op als het aankomt op de Infinity Stones. Hij brengt ze terug naar hun eigen tijd en plek, zodat alles weer verder kan zoals het gaat. Maar Cap lijkt een ding niet goed gedaan te hebben.

Je zal je waarschijnlijk nog wel herinneren dat er oorspronkelijk gemikt werd op de Space Stone uit 2012. Maar de poging om die steen te stelen mislukte, en dus reisden Tony en Cap terug naar Camp Leigh in 1970, waar ze hem moesten halen. De site Screen Rant wijst erop dat hier vermoedelijk iets mis is gegaan.

De Tesseract
Loki ontsnapte natuurlijk met de Space Stone nadat de heist in 2012 mislukte. Elke andere nieuwe realiteit die ontstond bij het weghalen van de Infinity Stones, werd hersteld toen Captain America de zes Infinity Stones terugbracht. Maar daarbij vergat hij waarschijnlijk dat in 2012 Loki wist te ontsnappen met de Tesseract.

Toen de 2012-Loki de Tesseract pakte in de lobby van de Stark Tower, verdween hij meteen in een portaal. Zelfs als de Captain America uit 2019 zou weten hoe hij de Loki uit 2012 terug zou kunnen vinden, lijkt de kans klein dat hij hem gevonden zou hebben. Dat betekent dus ook meteen dat de nieuwe Loki-tijdlijn niet gerepareerd is.

De gebroeders Anthony en Joe Russo vertelden al dat dit tot een complexe situatie zou leiden. "Het was de bedoeling dat Steve alle vorige tijdlijnen zou herstellen naar het moment waarop de stenen verdwenen. Maar Loki zou, toen hij wegteleporteerde met de Time Stone, zijn eigen tijdlijn maken. Het wordt dan heel complex, want het is voor Cap onmogelijk om de tijdlijn te resetten, tenzij hij Loki zou vinden. Het moment dat Loki dus de Space Stone wegneemt, zorgt hij voor een alternatieve realiteit."

En precies dat lijkt het verhaal te worden van de serie die Marvel op dit moment in ontwikkeling heeft voor de serie Loki die op Disney+ te zien is.

NieuwsFilm

meest populair