Keiharde kritiek op Marvel Studios en 'Black Panther'

Keiharde kritiek op Marvel Studios en 'Black Panther'

Disney / Marvel discrimineren volgens Anthony Mackie.

Dat witte mensen oververtegenwoordigd zijn in de Noord-Amerikaanse filmwereld is op zich nog niet eens zo vreemd. Volgens de statistieken bestond de bevolking in de Verenigde Staten in 2010 uit 72% witte mensen, 16% Hispanics / Latijns-Amerikaanse mensen en zo'n 13% uit zwarte / Afrikaans-Amerikaanse mensen. Door de jaren heen is er al een veel gemêleerdere samenstelling gekomen in Hollywood, maar er is nog veel werk te verzetten.

Dit vindt ook acteur Anthony Mackie, die in de films van Marvel Studios de rol van Sam Wilson a.k.a. The Falcon speelt. Naar verwachting in augustus zien we hem weer in die rol in de serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+. De acteur vindt dat Disney en Marvel nog teveel onderscheid maken in de samenstelling van de mensen die werken aan hun films en series.

In gesprek met Variety sprak Mackie met acteur Daveed Diggs, hoofdrolspeler in de Netflix-serie Snowpiercer, over hoe zij denken over de huidige situatie in Hollywood.


"Als The Falcon and the Winter Soldier uitkomt, ben ik de leider. In Snowpiercer ben jij de leider. We hebben de kracht en het vermogen om kritische vragen te stellen. Het stoorde me echt dat ik zeven Marvel-films heb gemaakt waarin elke producent, elke regisseur, elke stuntpersoon, elke kostuumontwerper, elke PA, elke persoon wit was."

Black Panther is ook racistisch
Ook haalt de acteur uit naar Marvels Black Panther waarin met name zwarte acteurs te zien zijn en klaarblijkelijk met veel zwarte mensen achter de schermen.


"Maar als je dan Black Panther maakt met een zwarte regisseur, een zwarte producent, een zwarte kostuumontwerper en een zwarte stuntchoreograaf... En dan heb ik zoiets van, dat is nog racistischer. Want als je de zwarte mensen alleen kunt inhuren voor de zwarte film, zeg je dan dat ze niet goed genoeg zijn als je een grotendeels witte cast hebt?"

In 2018 werd Ryan Cooglers Black Panther sterk ontvangen door publiek en critici. Met name de Afrikaans-Amerikaanse bevolking uitte zich opgetogen na het zien van de film met veelal Afrikaans-Amerikaanse acteurs.

Duidelijk is dat Mackie zich uitspreekt voor meer diversiteit voor en achter de schermen. Wat zeg jij? Heeft Mackie een punt of is hij nu te kritisch, bijvoorbeeld op hoe hij kijkt naar Black Panther?



NieuwsFilm

meest populair