Hoe de bioscopen méér bezoekers willen gaan binnenhalen

Hoe de bioscopen méér bezoekers willen gaan binnenhalen

Per 1 juli nieuwe versoepelingen, maar dat is niet genoeg.

De grote ketens proberen de zalen nog enigszins vol te krijgen door klassiekers als The Dark Knight en Back to the Future te vertonen. Dit lijkt te werken, maar rendabel zal die aanpak nooit worden.

Eerder deze week liet directeur Gulian Nolthenius van de koepelorganisatie Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) zich over de situatie uit tijdens het RTL4-programma Beau (via @foodclicks). Ook Jacco Vonhof van de MKB Nederland was aanwezig en hij zei het volgende:


"Nu mogen bezoekers niet op iedere stoelenrij plaatsnemen. Hierdoor kunnen minder bezoekers plaatsnemen in een zaal terwijl dat helemaal niet hoeft. Bezoekers kijken immers één kant op, richting het filmdoek. Door rekening te houden met de anderhalve meter bepaling tussen de bezoekers op één rij (en de andere ruimten in de bioscoop) voldoen we aan de uitgangspunten van de overheid."

Nieuwe aanpak per 1 augustus
"Vanaf 1 augustus willen we werken met een combisysteem zoals dat nu al geldt in België en Frankrijk: per zaal mag vijftig procent van de stoelen worden bezet (Frankrijk) en in ieder geval kunnen tweehonderd bezoekers per zaal worden toegelaten (België)," aldus de directeur van de NVBF.

Van 1 september tot 1 oktober wil de NVBF dat de bezettingsgraad wordt opgevoerd naar 75% van de stoelen. Per 1 oktober moet er weer overgegaan worden tot een volledige bezetting. Vooralsnog hamert de Nederlandse overheid op een verplichte 1,5 meter bij bioscoop- en theatervoorstellingen.

NieuwsFilm

meest populair