Hopkins als Tolstoj

Anthony Hopkins, Meryl Streep en Paul Giamatti hebben hun naam verbonden aan de verfilming van The Last Station. Dit boek, van ene Jay Parini, gaat over de laatste jaren van het leven van Leo Tolstoj, de Russische schrijver uit de 19de eeuw, die vooral bekendheid geniet door zijn boeken Oorlog en Vrede en Anna Karenina.

Hopkins speelt de zieke, verwarde schrijver, die op het eind van zijn leven verscheurd wordt door zijn zelfopgelegde doctrine van armoede en kuisheid en de realiteit van zijn rijkdom, dertien kinderen en een leven van hedonisme. Hij wil zijn leven ontvluchten, maar komt niet verder dan het kleine treinstation van Astapova. Daar denkt hij eenzaam te gaan sterven. Ondertussen kamperen er zo’n honderd journalisten buiten het station, wachtend op het nieuws van zijn dood. Streep speelt Tolstojs vrouw, en Giamatti een trouwe volgeling.

We moeten hier nog wel even op wachten, want de opnames in Rusland staan pas voor februari 2007 gepland. Daarvoor zullen we Hopkins al kunnen zien in All the King’s Men (trailer), Giamatti zal te zien zijn in Lady in the Water en samen met Streep in The Ant Bully te horen zijn.



NieuwsFilm

meest populair