Waarom 'No Time to Die' een enorm risico neemt

Waarom 'No Time to Die' een enorm risico neemt

De laatste film met Daniel Craig zou zomaar heel erg tegen kunnen vallen.

In november is het hopelijk dan echt tijd voor No Time to Die. De film verschijnt namelijk een opvallende 5 jaar na Spectre uit 2015. De 25e Bond-film is ook een opvallende in de reeks doordat deze afscheid neemt van de huidige 007 en vermoedelijk zaadjes planten voor de toekomst.

In No Time to Die van regisseur Cary Fukunaga zitten een aantal opvallende nieuwe elementen. Zo is beloofd dat de film alle voorgaande delen met Daniel Craig zal verbinden, wordt Lashana Lynch mogelijk geïntroduceerd als een of dé nieuwe 007 en recent werd duidelijk dat Bond hoogstwaarschijnlijk een dochter heeft, genaamd Mathilda.

Ruïne of revolutie?
In een artikel van Screen Rant wordt met name het mogelijk introduceren van de dochter Mathilda, die Bond heeft met Léa Seydoux' Madeleine Swann, als een groot risico gezien. Bond zou voor het eerst vader worden in de bijna 60 jarige franchise.

Met deze keuze zou Bond een veel moderner en veelzijdiger imago krijgen, dan de moordende en vrouwenverslindende superspion die hij doorgaans is in de eerdere films. Aan de andere kant zou het de franchise slapper kunnen maken. Craigs 007 was vanaf Casino Royale (2006) zeker anders dan de eerdere Bonds, maar nog steeds bikkelhard. Iets dat hij ook in de andere films was en bleef.

Door in de laatste film een dochter te introduceren zou dit laatste deel mogelijk teveel als een morele weg inslaan of misschien wel een maatschappelijke boodschap willen overbrengen. Bond-films zijn er van oudsher uiteraard voor actierijk spionnenvermaak. En misschien is dat wat de fans willen zien in én verwachten van de succesvolle franchise.

NieuwsFilm

meest populair