Oscarceremonie van komend jaar wordt uitgesteld

Oscarceremonie van komend jaar wordt uitgesteld

Ook wordt de deadline voor het inzenden van films naar alle waarschijnlijkheid verschoven.

De Oscars worden volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid niet in februari uitgereikt, maar twee maanden later. Dat meldt The Hollywood Reporter. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, zou dat later vandaag bekend gaan maken.

Enkele dagen nadat het bestuur van de Academy Awards nieuwe maatregelen omtrent diversiteit aankondigde, steekt het deze ochtend opnieuw de koppen bij elkaar om een beslissing te nemen over de Oscarceremonie van volgend jaar. Deze staat gepland voor 28 februari, maar moet vanwege de coronacrisis waarschijnlijk worden verplaatst.

Volgens The Hollywood Reporter liggen daar zelfs al concrete plannen voor op tafel. De Academy zou de 93ste Oscaravond namelijk met acht weken willen uitstellen, zo hebben bronnen aan de site verteld. Daarnaast wil het bestuur de deadline voor het indienen van potentiële kanshebbers verschuiven naar 31 december.

Het vakblad verwacht niet dat de organisatie vandaag besluit of de ceremonie op locatie of online plaats gaat vinden. Daar zou het bestuur eerst de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus voor willen afwachten.

NieuwsFilm

meest populair