Willis bij première Over The Hedge


Gisteravond vond in bioscoop Tuschinski in Amsterdam de feestelijke première plaats van de nieuwste animatiefilm van Dreamworks: Over the Hedge. Speciaal voor deze eerste vertoning waren maar liefst drie zwaargewichten naar het mooiste filmtheater van de hoofdstad gekomen. Naast regisseur Karey Kirkpatrick was zowaar Dreamworks-opperhoofd en -medeoprichter Jeffrey Katzenberg van de partij, en als klapper haalde presentator René Mioch vervolgens acteur Bruce Willis naar voren.

Willis heeft voor Over the Hedge de stem verzorgd van wasbeer RJ, die een groep diertjes voor zijn karretje spant om een boze beer van zich af te houden, een passend personage voor de dreigende, bassende stem van acteur Nick Nolte. Zo verzamelt de groep, waaronder komiek Garry Shandling als wijze schilpad Verne en Steve Carell als de showstelende eekhoorn Hammy, een enorme hoeveelheid eten die ze aan de andere kant van de heg in de mensenwereld vinden.

Veel vragen kon Mioch overigens niet stellen aan Hollywood-gigant Bruce Willis, want deze griste direct na bestijging van het podium de microfoon uit diens handen en babbelde er zelf even lustig op los. Na de onvermijdelijk liefdesverklaring aan de stad Amsterdam en theater Tuschinski gaf hij de microfoon toen toch maar terug aan de presentator, die nog vroeg hoe lang Willis aan de film had gewerkt. Een serieus antwoord konden we wel vergeten, en na enkele minuten en een daverend applaus verdween het drietal in de coulissen en begon de film.

NieuwsFilm

meest populair