Anakin Skywalker mist helemaal in de 'Star Wars'-sequels

Anakin Skywalker mist helemaal in de 'Star Wars'-sequels

De vraag is nog altijd waarom we hem niet horen.

Opmerkelijk feitje. Wist je dat Anakin Skywalker geen enkele keer bij naam genoemd wordt in de Star Wars-sequels? Disney bracht de franchise in 2015 terug met The Force Awakens en zette in december 2019 een punt achter de Skywalker-saga met The Rise of Skywalker.

Maar opmerkelijk genoeg wordt de naam Anakin Skywalker geen enkele keer genoemd. Dat terwijl er wel ruimte is voor de naam Darth Vader. Sterker nog, Han Solo noemt op een gegeven moment het feit dat zijn zoon Ben te veel Vader in zich heeft. En Maz Kanata noemt het lichtzwaard dat Rey vindt, het lichtzwaard van Lukes vader. Niemand noemt dus de naam Anakin.

Waarom niet?
Een belangrijke vraag is natuurlijk waarom de naam van Anakin niet genoemd wordt. Acteur Hayden Christensen sprak zelfs nog wat tekst in voor Anakin die te horen is in The Rise of Skywalker. We horen hem dan zeggen: "Rey. Bring back the balance, Rey, as I did. The Force surrounds you, Rey. Let it lift you."

Maar de naam van Anakin horen we niet. Waarom is niet duidelijk. De eerste zes films draaien immers zelfs om Anakin: zijn opkomst, zijn val en zijn vergiffenis.

NieuwsFilm

meest populair