Actrice Connie Nielsen nog steeds hoopvol over 'Gladiator 2'

Actrice Connie Nielsen nog steeds hoopvol over 'Gladiator 2'

Regisseur Ridley Scott zou nog steeds werken aan het vervolg op zijn meest succesvolle film.

Gladiator is dit jaar alweer 20 jaar oud, maar voor veel filmliefhebbers zal het nog niet lang geleden lijken dat ze Russell Crowe voor het eerst zagen als Maximus Decimus Meridius, de rol waarvoor hij een Oscar won. Ondanks het einde van die film, wordt er al jaren gesproken over een sequel. Actrice Connie Nielsen, die momenteel de pers te woord staat over haar rol in Wonder Woman 1984, gaf een update over de status van het vervolg.

In Gladiator zagen we Nielsen als Lucilla, de zus van Commodus (Joaquin Phoenix). Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly zei de actrice het volgende over de mogelijkheid van Gladiator 2

"We hebben gehoord van de producenten. Het is momenteel een kwestie van welke film Ridley het eerst wil maken. Hij heeft een super druk schema. Ook COVID speelt hier natuurlijk een rol in. Ik zou in elk geval zeker interesse hebben, want het is een geweldig project om aan mee te werken."

Maximus herleeft?
In het jaren geleden geschreven script van Gladiator 2 (dat er inmiddels misschien heel anders uitziet), zou Ridley Scott een manier hebben gevonden om Russell Crowe's Maximus weer tot leven te brengen. Maar dan wel op een 'fantasy'-achtige manier... Gezien het feit dat de eerste film een meer realistische benadering heeft, is het nog maar de vraag of het publiek een dergelijke twist zou zien zitten.

NieuwsFilm

meest populair