Disney maakt live-action film over bekende sneeuwkoningin

Disney maakt live-action film over bekende sneeuwkoningin

De studio gaat opnieuw aan de slag met een klassieker van Hans Christian Andersen.

Disney gaat De sneeuwkoningin, het bekende sprookje van Hans Christian Andersen, opnieuw naar het witte doek brengen. Dat meldt The DisInsider.

Het huis van de muis is begonnen met de ontwikkeling van een speelfilm gebaseerd op De sneeuwkoningin. Volgens de bronnen van The DisInsider heeft Disney Kristin Burr ingehuurd als producente. Zij is ook betrokken bij Cruella (2021) en maakte eerder Christopher Robin (2018) voor de studio. Het is de bedoeling dat de film in de bioscoop verschijnt.

Klassieker
Dit klassieke sprookje uit 1844 gaat over de innig verbonden kinderen Kay en Gerda die door het levenslot uit elkaar worden gedreven. Wanneer Kay wordt getroffen door de scherven van een duivelse trollenspiegel, begint hij een sneeuwkoningin te zien. Zij is personificatie van de schitterende perfectie.

Geliefd verhaal
Dit is niet de eerste keer dat Disney aan de slag gaat met De sneeuwkoningin. De succesvolle animatiefilm Frozen (2013) is namelijk losjes gebaseerd op het verhaal en had in een eerder stadium zelfs de titel 'Snow Queen'. De sneeuwkoningin was ook te zien in de serie Once Upon a Time.

NieuwsFilm

meest populair