Baas Disney+ vindt het welletjes en vertrekt naar TikTok

Baas Disney+ vindt het welletjes en vertrekt naar TikTok

Kevin Mayer vertrekt alweer bij de streamingdienst.

In november 2019 werd Disney+ succesvol gelanceerd en sindsdien heeft de streamingdienst vele tientallen miljoenen abonnee's aan zich weten te binden. De grote baas van de dienst is nu vertrokken voor een baan bij TikTok.

In het verleden werd deze Disney+ baas Kevin Mayer gezien als een kanshebber om de rol van Bob Iger over te nemen. Mayer vertrekt om de rol van chief executive te vervullen bij TikTok, een van de snelst groeiende social media's. Deze dienst is in handen van de Chinese eigenaar ByteDance. Het nieuws werd bekend via The New York Times.

Bob Chapek zwaait hem vaarwel
"Kevin heeft in de loop der jaren een buitengewone impact op ons bedrijf gehad," aldus Bob Chapek, CEO van Disney. "Na vele jaren samen met Kevin in het senior managementteam te hebben gewerkt, ben ik hem enorm dankbaar voor zijn steun en vriendschap."

Zijn opvolger is ook bekend. Dit wordt Rebecca Campbell. Zij was president van Disneyland Resort. Het is duidelijk dat er door het vertrek van Bob Iger een flinke stoelendans losbarst bij het huis van de muis.



NieuwsFilm

meest populair