Hollywood start biedingsoorlog voor waargebeurd 'Lord Of The Flies'-verhaal van Nederlander Rutger Bregman

Hollywood start biedingsoorlog voor waargebeurd 'Lord Of The Flies'-verhaal van Nederlander Rutger Bregman

Studio's kunnen niet wachten om het bijzondere, tot voor kort nauwelijks bekende verhaal te verfilmen.

Film- en televisieproducenten proberen massaal de rechten te verkrijgen van het waargebeurde verhaal over een groep jongens die meer dan een jaar wisten te overleven op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan, opgetekend door de Nederlandse geschiedkundige Rutger Bregman in zijn nieuwe boek Humankind. Dat meldt Deadline.

Hoewel Rutger Bregmans nieuwe boek Humankind (in het Nederlands vorig jaar verschenen onder de titel De meeste mensen deugen) pas vanaf vandaag verkrijgbaar is in Engeland, is het al heel de week volop in het nieuws. Dat heeft alles te maken met het bijzondere verhaal dat Bregman in zijn boek vertelt over zes jongens van Tonga die in 1965 met een gestolen vissersboot strandden op een onbewoond eiland.

Het verhaal is de positieve tegenhanger van William Goldings klassieker Lord Of The Flies, want door samen te werken wisten de jongens vijftien maanden te overleven. Bregman ontdekte het verhaal na uitgebreid onderzoek te doen en wist de schipper die de jongens uiteindelijk gered heeft op te sporen in Australië. Na de redding blijken de schipper en de jongens al die jaren een goede band te hebben behouden.

Naar het grote of kleine scherm
Al een week krijgt het verhaal, waarvan Bregman vorige week een voorproefje in The Guardian publiceerde, internationaal veel aandacht. Dat zorgde er ook voor dat het direct de aandacht van Hollywood trok.

Deadline meldt nu dat meerdere producenten en studio's serieuze interesse hebben in Bregmans verhaal. Er zouden plannen zijn voor een film of een korte serie. Sommige producenten proberen ook de rechten over het levensverhaal van de desbetreffende mannen te verkrijgen. Volgens de bronnen van Deadline zal het niet lang meer duren voordat er een deal op tafel ligt.



NieuwsFilm

meest populair