Vincent Cassel: "Superheldenfilms zijn voor kinderen"

Vincent Cassel: "Superheldenfilms zijn voor kinderen"

Hij zal dan ook zo goed als zeker nooit in een te zien zijn.

Een paar maanden terug zorgde Martin Scorsese voor flink wat ophef toen hij uithaalde naar de superheldenfilms, voornamelijk naar die van Marvel. Sommigen waren het met hem eens, anderen vonden dat de regisseur te ver ging. Nu laat ook acteur Vincent Cassel zich over het onderwerp uit.

Cassel, o.a. bekend van films zoals Black Swan, Eastern Promises of het derde seizoen van Westworld, heeft onthuld dat hij rollen in verschillende superheldenfilms heeft laten liggen en ook in de toekomst niet van plan is om op dergelijke voorstellen in te gaan.

Waarom
''Ik kijk niet meer uit naar superheldenfilms'' begint de 53-jarige acteur. ''Toen Iron Man en Spider-Man verschenen en door de technologische innovaties er heel realistisch begonnen uit te zien, was ik er wel in geïnteresseerd. Maar toen werd het allemaal maar heel normaal''.

''Als kind was ik altijd een grote fan van comics, maar nu vindt ik dat superheldenfilms eigenlijk voor kinderen zijn. En ook al ben ik nog steeds een beetje kind vanbinnen, ik zou er niet in willen meespelen of zelfs ernaar kijken''.

Misschien ooit?
Cassel liet wel weten dat er een uitzondering is en dat het er misschien ooit nog wel van komt, maar dan wel onder specifieke voorwaarden: ''Ik zou het enkel en alleen overwegen als ik een goede slechterik zou kunnen spelen. De film zou ook gemaakt moeten worden door een regisseur die slim en getalenteerd genoeg is om er een wending aan te geven zodat het geen kinderfilm wordt. Anders niet.''

''Bij de projecten waarvoor ik benaderd werd, had ik het gevoel dat ik er te lang aan verbonden zou zijn en dat ik ze zelfs niet tot het einde zou willen uitkijken''.

NieuwsFilm

meest populair