Russo broers: "Onze 'Hercules'-remake wordt geen letterlijke kopie"

Russo broers: "Onze 'Hercules'-remake wordt geen letterlijke kopie"

Wow, dus geen shot-voor-shot van de animatiefilm uit 1997?

De nieuwste live-action-remake uit de stal van DISNEY zal zich focussen op het verhaal van Hercules, waar het 'huis van de muis' eerder in 1997 al een succesvolle animatiefilm over maakte.

De bewerking gaat geschreven worden door Dave Callaham, die momenteel ook het script pent van de MARVEL-film Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings. En er is meer MARVEL-starpower achter de schermen, want regisseurs Anthony en Joe Russo zullen produceren.

De sceptici onder ons denken bij DISNEY en live-action-remakes gelijk aan schaamteloze kopieën van de tekenfilms die vrijwel niks nieuws te bieden hebben en simpelweg snel willen cashen. Maar de Russo's verzekeren nu dat 'hun' Hercules niet in deze kritische valkuil gaat trappen:

"We zijn verliefd op het origineel en toen we hoorden dat DISNEY plannen had, beargumenteerden we waarom wij de juiste producenten zouden zijn et voilà. Het concept ligt onder vuur. We beseffen dat je altijd iets nieuws op tafel moet leggen. Bij MARVEL vertaalden we ook niet exact de strips. We inspireerden ons daarop, maar brachten continu frisse elementen".

Verhaal
Hercules, de zoon van oppergod Zeus, wordt als baby weggehaald en door de boze Hades gedwongen om als halve sterveling te leven op Aarde. Als tiener moet hij met zijn krachten boze wezens verslaan om te bewijzen dat hij waardig genoeg is om op de berg Olympus te mogen wonen.

NieuwsFilm

meest populair