Koopt het noodlijdende Disney nu ook WWE? (World Wrestling Entertainment)

Koopt het noodlijdende Disney nu ook WWE? (World Wrestling Entertainment)

Er werden al vele entertainmentbedrijven overgenomen. Nu ook WWE?

Miljarden betaalde The Walt Disney Company voor onder meer Pixar, Lucasfilm, Marvel en 20th Century Fox en nu is er het gerucht dat Disney het media- en amusementsbedrijf World Wrestling Entertainment (WWE) wilt gaan kopen.

WWE zou volgens meerdere geruchten in de etalage staan en nu heeft de grote WWE-naam Dutch Mantel via Twitter gedeeld dat er onderhandelingen zijn. En Disney zou mogelijk niet de enige kandidaat zijn om eigenaar te worden van de grootste worstelorganisatie van de wereld.

Half mei al een deal?
"Groot nieuws: en dit is de waarheid. Ik heb dit direct uit WWE Stamford gehoord. Er wordt een deal onderhandeld om WWE & het netwerk half mei aan ESPN en Fox te verkopen," aldus Mantel. Naar verluidt zou Mantel verwijzen naar Disney's Fox, maar ook het nieuwe Fox Corporation (Fox News, Fox Sports) zou dit kunnen zijn.


WWE is één van de grootste entertainmentpartijen in de States met uiteraard de bizarre worstelshows. Deze brachten Hollywood-sterren als Dwayne Johnson, John Cena en Dave Bautista voort.

Stevige verliezen voor Disney
Overigens zou de aankoop van WEE wel op een verrassend moment komen. Disney zou mogelijk zo'n $21 miljard aan inkomsten mislopen door de sluiting van de Disney-parken wereldwijd. Ook de bioscoopfilms lopen flinke vertraging op. De kans lijkt klein dat Disney door de coronacrisis niet overleeft. Daar is meer voor nodig.

NieuwsFilm

meest populair