Komt er straks minder seks & geweld in films door het coronavirus?

Komt er straks minder seks & geweld in films door het coronavirus?

Mogelijk zijn intieme scènes allemaal niet meer mogelijk.

Het lijkt erop dat het coronavirus grote invloed gaat hebben op specifieke filmscènes. Filmstudio Warner Bros. Television maakt nu plannen met zijn productiebedrijven over de toekomst. Het gaat natuurlijk om televisieseries, maar dat kan ook van invloed zijn op films.

Mogelijk gaan er minder intieme scènes opgenomen worden de komende tijd. Dat stelt men op basis van uitgebreide gesprekken met showrunners, regisseurs en producenten. Het is een aanvulling op de vele andere maatregelen waar nu over gedacht wordt.

Seks en geweld
Warner Bros. Television-bazen Susan Rovner en Brett Paul denken nu aan harde maatregelen. Volgens Variety Wat intieme scènes betreft, "geloven we dat er een plan nodig is om het fysieke contact tussen acteurs te beperken". Ook kunnen we ervan uit gaan dat er "andere intieme scènes moeten komen".

Stunts waarbij contact tussen acteurs nodig is, zouden mogelijk ook niet meer plaats kunnen vinden. Stunts waar "hand-tot-hand, gezicht-tot-gezicht, of ander fysiek contact bij nodig is" moeten mogelijk sneuvelen. Grotere stunts waarbij mensen anderhalve meter afstand houden zouden wel mogelijk kunnen zijn.

Of dit ook echt het beleid wordt is de vraag, maar het laat zien dat de impact van het coronavirus mogelijk nog veel groter wordt dan je zou denken als het op films aankomt. Meer in elk geval dan het simpelweg stilleggen van opnames.

NieuwsFilm

meest populair