Academy versoepelt de regels voor de Oscars ingrijpend

Academy versoepelt de regels voor de Oscars ingrijpend

De coronamaatregelen zorgen voor andere nominatie-aanpak.

Door de ingrijpende coronamaatregelen zullen heel wat films niet in de bioscoop verschijnen en mogelijk via andere kanalen het publiek bereiken. Zeker de (iets) kleinere producties dan de grote blockbusters zullen die weg gaan bewandelen. De Academy heeft daarom besloten om de regels voor de 93e Oscaruitreiking te versoepelen.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft via hun website onthuld dat films niet per se in de bioscoop vertoond hoeven te worden om in aanmerking te kunnen komen voor een Oscarnominatie en -winst.

Streep door ​​zevendaagse vertoning
Films dienen in beginsel ​​minimaal zeven dagen in een commercieel theater in Los Angeles County vertoond te worden. Dit kan nu niet en daarom is het toegestaan om films digitaal uit te brengen.

Er zit er een voorwaarde aan. De film moet wel een bioscooprelease gepland hebben staan en moet binnen 60 dagen na de première beschikbaar zijn op een streamingsite die alleen toegankelijk is voor de jury.

Tijdelijke uitzondering
"We zijn ervan overtuigd dat er geen betere manier is om de magie van films te ervaren dan ze in een theater te zien," aldus voorzitter David Rubin en directeur Dawn Hudson. "Onze inzet daarvoor is onveranderd en standvastig. Desalniettemin maakt de historisch tragische pandemie van het coronavirus deze tijdelijke uitzondering op onze regels voor het in aanmerking komen van onderscheidingen noodzakelijk."

Als de bioscopen weer open gaan, dan wordt ook de zevendaagse vertoning iets soepeler. De films mogen voor die periode bijvoorbeeld in New York City, Chicago, Miami en Atlanta vertoond worden.

NieuwsFilm

meest populair