Daft Punk maakt muziek voor misdaad-thriller 'Black Glasses'

Daft Punk maakt muziek voor misdaad-thriller 'Black Glasses'

De iconen van de elektronische muziek componeren voor het eerst in 10 jaar de muziek van een film.

Het is alweer acht jaar gelden dat de Italiaanse horror-grootmeester Dario Argento een nieuwe film maakte. Onlangs werd echter bekend dat hij binnenkort zal terugkeren met een film met de titel Occihiali Neri, ofwel Black Glasses.

Voor het project wordt Argento herenigd met zijn dochter Asia Argento, die de hoofdrol zal spelen in de film. Vader Argento deed nu een boekje open over de film, en onthulde tevens een verrassende keuze voor de muziek:

"Het is mijn terugkeer naar de misdaadfilm. Het is een avontuur van een Chinees meisje en haar kind dat zich afspeelt in het nachtelijke Rome. De tweede helft van de film speelt zich af in het rotsachtige, beboste deel van Lazio. Een prachtige omgeving voor een film."

Daft Punk zal zorgen voor de muziek. Zij bewonderen mijn werk, en kennen al mijn films. Van Franse vrienden hoorden zij dat ik met een nieuwe film bezig ben. Ze lieten me daarop weten dat ze met me willen werken. Binnenkort sturen ze mij de eerste muziek voor de film en zullen ze afreizen naar Rome, wanneer dat weer mogelijk is."[/i]

Terug van weggeweest
Argento staat erom bekend dat hij werkt met interessante componisten. Denk alleen al aan Goblin en Ennio Morricone. De laatste en enige soundtrack van Daft Punk (als duo), dat bestaat uit leden Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, was Tron: Legacy. Die film is inmiddels alweer 10 jaar oud.

De opnames van Black Glasses hadden eigenlijk in mei moeten beginnen. Door de coronacrisis is het opnameschema naar verluidt verplaatst naar september.

NieuwsFilm

meest populair