Dit is hoe Hollywood weer verder wil na de coronacrisis

Dit is hoe Hollywood weer verder wil na de coronacrisis

Het wordt nog moeilijk om door te gaan voor Hollywood.

Het coronavirus heeft de productie van heel wat films en series stilgelegd. En zelfs als de wereld weer langzaam open mag en de boel weer een beetje kan opstarten, is het de vraag hoe het moet met de drukke filmsets. Hollywood maakt nu langzaam plannen.

Twee filmstudio's hebben daarom een plan laten maken om te kijken hoe het verder kan. Het plan is al gedetailleerd, maar wordt nog altijd aangevuld met nieuwe plannen en zal dus blijven veranderen.

Hollywood-kickstart
In het document lezen we dat iedereen in de cast en crew voor de productie begint, twee weken in quarantaine moet. Dat gebeurt al eens met filmproducties, die soms complete hotels overnemen als in de buurt opgenomen wordt. De daadwerkelijke opnames worden verder verdeeld in drie delen.

Het gaat dan om de cast en crew die zich op de set bevinden; het basiskamp en setdesign/-voorbereiding. Elke groep heeft een eigen supervisor die moet toezien op het naleven van strenge regels rond quarantaine. Sets moeten schoongemaakt worden met speciale middelen die ervoor moeten zorgen dat virussen geen kans hebben.

Verder zouden er geen dagspelers meer welkom zijn voorlopig. Bijrollen en figuranten zijn dus minder kansrijk dan, om ervoor te zorgen dat alleen de mensen op de set zijn die er moeten zijn en ook een significante bijdrage aan een productie leveren.

De vraag is natuurlijk nog of dit wel kan werken voor grootschalige filmproducties en of alle studio's wel aan boord zijn straks. We zien hier in Nederland immers al hoe moeilijk het is voor bioscoopeigenaren om maatregelen overeen te komen die passen bij een 1,5-meter-samenleving.

NieuwsFilm

meest populair