'Bohemian Rhapsody'-schrijver ingehuurd voor film over Whitney Houston

'Bohemian Rhapsody'-schrijver ingehuurd voor film over Whitney Houston

De biopic draagt de titel I Wanna Dance with Somebody.

Anthony McCarten, scenarist van biopics als Darkest Hour, Bohemian Rhapsody en The Theory of Everything heeft getekend voor het scenario en de productie van een biopic over zangeres Whitney Houston. De toepasselijke titel van de film is I Wanna Dance with Somebody.

De Whitney Houston Estate, Primary Wave en de Grammy-winnende muziekproducent Clive Davis bundelen hun krachten om de film te maken. Momenteel wordt er onderhandeld met Stella Meghie om de film te regisseren. De vele hits van Houston kunnen door de betrokken partijen gebruikt worden in de film.

McCarten werkt ondertussen ook nog aan een biopic over muziekgroep de Bee Gees voor Paramount, GK, Sister en Amblin. Hij schreef onlangs ook nog het boek voor een musical over Neil Diamond.

Een emotionele film
Het leven van Houston heeft de nodige pieken en dalen gekend. De film wordt volgens de makers dan ook een "energieke, emotionele en hartverscheurende viering van het leven en de muziek van de grootste vrouwelijke R&B popzangeres aller tijden."

Houston geldt nog steeds als de meest bekroonde zangeres ooit. Van haar platen werden in totaal meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht.

NieuwsFilm

meest populair