Darren Aronofsky wilde Joaquin Phoenix voor 'Batman: Year One'

Darren Aronofsky wilde Joaquin Phoenix voor 'Batman: Year One'

De studio zag indertijd liever Freddie Prinze Jr als Batman...

In de acht jaar tussen Joel Schumachers Batman & Robin en Christopher Nolans Batman Begins, was de gevierde regisseur Darren Aronofsky een tijdje verbonden aan een verfilming van Frank Millers Batman: Year One.

Indertijd had Aronofsky alleen de films Pi en Requiem for a Dream op zijn cv staan, dus het lijkt erop dat hij door Warner Bros. werd gekozen omdat hij wel raad wist met duister materiaal en psyschologisch beschadigde personages.

We zullen helaas nooit weten hoe die film zou zijn geworden, maar Aronofsky deed tijdens een interview met Empire wel een boekje open over de creatieve meningsverschillen tussen hemzelf en de studio:

"De studio wilde Freddie Prinze Jr. als Batman en ik wilde Joaquin Phoenix. We wilden dus compleet verschillende richtingen op gaan. Dat is trouwens een waargebeurd verhaal. Het was een hele andere tijd. De Batman die ik in gedachten had is een ander type dan ze uiteindelijk toe hebben besloten."

Een jaren '70 gevoel
Aronofsky wilde daarnaast samen met Frank Miller de film vormgeven. Volgens hem had de film moeten aanvoelen als jaren '70 klassiekers The French Connection en Taxi Driver. Aldus de regisseur:

"Het was te gek om aan te werken omdat ik een grote fan van zijn graphic novels was. Ik vond het toen alleen al fantastisch om Miller te mogen ontmoeten. De Batman vooraf aan mijn geplande versie was die uit 'Batman & Robin', met de tepels op de Batsuit. Die hele versie wilde ik compleet onderuit halen."

NieuwsFilm

meest populair